Stor olycka på Essingeleden – fem bilar måste bärgas

avErik Melin, Niklas Eriksson

En seriekrock har inträffat på Essingeleden i höjd med Gröndal.

Åtta bilar ska vara inblandade och tolv personer har skadats.

– Det är ett antal skadade, några allvarligt enligt de första uppgifterna från platsen, säger Christer Wahlström vid Storstockholms brandförsvar.

Olyckan inträffade vid 15.32 i norrgående riktning. Enligt uppgift till Aftonbladet ska åtta bilar vara inblandade, fem av dem ska bärgas.

Enligt räddningstjänsten är det ett ännu okänt antal skadade, varav några personer är allvarligt skadade.

Polisen uppgav först att det rörde sig om sju skadade och fyra av dem ska enligt myndigheten ha ”fått lättare skador än de andra tre personerna”.

Senare uppdaterar polisen antalet skadade till tolv personer, varav sju förts till sjukhus.

1 av 2 | Foto: LOTTE FERNVALL
Olycka på Essingeleden på lördagen.

En ambulanshelikopter landade i i början av räddningsarbetet på motorvägen för att lämna av vårdpersonal.

– Helikoptern har varit nere för att släppa av en narkossköterska som behövdes på platsen, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.

Olyckan ska ha inträffat i ett av mittenkörfälten i norrgående och det är mycket begränsad framkomlighet under räddningsarbetet.

Trafikverket uppmanade efter olyckan bilister att välja andra vägar. ”Tre körfält är avstängda i norrgående riktning och ett körfält är avstängt i södergående riktning” skriver Trafikverket.

Vid 17-tiden uppger polisen att trafiken har börjat släppas förbi olycksplatsen och att två körfält har öppnats.

Två fordon är tagna i beslag för en teknisk undersökning av polisen. En person är medtagen till förhör med anledning av olyckan men sent på lördagskvällen fanns det ingen formell brottsmisstanke.

ARTIKELN HANDLAR OM