Tre anmälda våldtäkter i natt

NYHETER

13-årig flicka anmälde våldtäkt i Norrköping

Flera överfallsvåldtäkter anmäldes natten till lördagen.

I Norrköping misstänks en 13-årig flicka ha utsatts för en gruppvåldtäkt.

Den 13-åriga flickan har anmält att hon våldtagits i centrala Norrköping vid 23-tiden på fredagen.

– Hon hade bestämt träff med två äldre killar som gav sig på henne. Det finns ännu ingen som är skäligen misstänkt, säger Michael Lindquist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Stoppade förbipasserande

I Vellinge, söder om Malmö, uppger en kvinna att hon tvingats in i en bil och våldtagits vid tvåtiden natten till lördagen. Efter våldtäkten kastades hon ur bilen och förövaren försvann från plasten. Ystadspolisen har ett vagt signalement på bilens förare.

Vid fem-tiden stoppade en kvinna förbipasserande på Drottninggatan i Helsingborg och uppgav att också hon våldtagits. Ingen misstänkt fanns på lördagsmorgonen.

Under natten skedde dessutom flera våldtäktsförsök.

I Linköping överfölls en ung kvinna på Hospitalstorget, men lyckades slita sig loss från förövaren.

Två överfall på samma plats

I Växjö överfölls två kvinnor på samma plats, vid olika tidpunkt på natten.

– En kvinna på väg hem från stan passerade en park och blev upphunnen av en karl som drog in henne i buskarna, säger Robert Mattebo, länsvakthavande befäl i Kronobergs län.

Våldtäktsförsöket avbröts av förbipasserande, men mannen kom undan. Detta skedde klockan 01.20. Två timmar senare blev en annan kvinna neddragen på marken av en man vid samma plats. Kvinnan lyckades själv ta sig fri. Polisen visste tidigt på lördagsmorgonen inte om det rörde sig om samma gärningsman.

– Vi får se vad kvinnorna säger, säger Robert Mattebo.

Sofi Thunvik