Tappade 200 000 ur ryggsäcken

NYHETER

– när han körde motorcykel

Mannen körde omkring med 200 000 norska kronor i ryggsäcken som plötsligt öppnades och sedlarna föll ur längs vägen.

Norrmannen fick polishjälp med att söka igenom vägrenen längs E18 - och nästan alla sedlar hittades.

En motorcyklist uppförde sig mystiskt vid vägen och polis kallades till platsen. Det visade sig att mannen hade förlorat 200 000 norska kronor, som han kört omkring med i ryggsäcken och nu behövde han hjälp att söka igenom vägkanten för att återfinna sina pengar.

Händelsen inträffade på torsdagsmorgonen på E18 i Vestfold i södra Norge.

Ryggsäcken hade plötsligt öppnat sig och alla sedlarna hade trillat ur. Därför körde mannen förtvivlad kring i samma hastighet som en gående för att försöka hitta pengarna.

Polisen ställde upp och hjälpte till att söka igenom vägkanten och en efter hittades nästan alla förlorade sedlar. På torsdagsförmiddagen fattades bara 10.000 kronor. Åge Haakonsen vid Vestfold polisdistrikt säger till Verdens Gangs nätupplaga att han starkt avråder trafikanter från att leta efter återstoden av de saknade sedlarna, risken för trafikolyckor blir för stor på den trafikerade vägen.

Varför mannen körde omkring på sin motorcykel med 200.000 kronor i ryggsäcken har polisen ingen förklaring till. Mannen är inte känd för polisen sedan tidigare och att något ingripande mot honom är inte aktuellt:

- Det är inte olagligt att köra omkring med stora summor pengar, så länge du håller dig inom landets gränser, säger Haakonsen.

Rosemari Södergren