Herrelösa pitbulls till våldsam attack

NYHETER

USA: Fyra galna hundar anföll flera anställda på TV-station i Milwaukee

Foto: attackerad Den 33-åriga kvinnan har ingenstans att fly när hundarna kommer rusande. Hon trycks upp mot den stängda grinddörren och bits svårt.

Det var som en scen ur en skräckfilm.

Helt utan förvarning blev flera anställda på en tv-station i Milwaukee överfallna av fyra galna pitbulls när de var på väg ut från jobbet.

Foto: svårfångade Det tog polisen en timme att fånga in de fyra herrelösa hundarna.

På film från en övervakningskamera utanför TV-huset ser man hur de fyra skällande och vilt huggande hundarna först överfaller en 33-årig städerska som är på väg ut för att åka hem. Man ser hur hon går igenom en grind och dörren slår igen bakom henne. Sedan kommer hundarna rusande.

Svårt biten

Kvinnan bits svårt och enligt läkarna kommer hon att behöva plastikopereras för att bli återställd.

Även en 57-årig nyhetsreporter som gått ut på bakgården för att se vad det var för våldsamt oväsen blir överfallen.

– En eller två av hundarna bet sig fast i mitt ben medan jag flydde tillbaka uppför trapporna, skriver han i ett mejl till sina kollegor.

Till slut lyckas han få upp dörren och tar sig in. Den sista hunden släpper inte taget förrän han slår igen dörren över den.

Chockad och svårt biten är det första han gör att leta rätt på en kamera och filma ut genom fönstret.

Elpistol

Samtidigt har polisen kallats till platsen. Det tog dem en timme att fånga in de fyra galna hundarna. En av hundarna fick polisen skjuta med elpistol sedan en polis blivit biten i handen.

Enligt personalen på hundgården dit hundarna förts är det inte tal om några vildhundar. De är välgödda och rena. Ägaren har dock inte gett sig till känna, trots att händelsen inträffade redan i onsdags och har getts stort utrymme i lokal media.

Robert Triches