”Sebastian är vårt mirakelbarn”

NYHETER

Det blev en tuff start i livet för lille Sebastian. Men nu leker han hemma med storasystern Lina och sina styolta föräldrar.

Sebastian är vårat mirakelbarn. Han kom 17 veckor förtidigt. Han kom i vecka 23 den 27 januari 2007. Han föddes på Akademiska sjukhuset i Uppsala efter vattenavgång och värkarbete. Dom sa också att jag hade en infektion i kroppen som jag ej visste om. Men dom kunde ej tala om vad det är för infektion. Förlossningen tog 12 timmar från första värken tills lillkillen kom till världen. Han behövde hjälp med andningen direkt efter födelsen.

Allt har gått bra under omständigheterna och han växer och utvecklas bra efter sin egen kurva, vilket vi är oändligt glada och tacksamma för. Den 27 mars upptäckte dom att Sebastian hade en ögonsjukdom, glaukom (grön starr), som är väldigt ovanligt hos prematurbarn. Till en början befarade dom att han skulle bli helt blind, vilket var som ett slag i ansiktet, tankarna for runt i huvudet och man tänkte på det värsta, men nu verkar allt gå åt rätt håll i alla fall, vilket är otroligt skönt!

Den 27 juli blir han 6 månader och vikten börjar närma sig 5 kilo och längden är 54 cm. Snart har vi varit hemma i 2 månader. Det var en otrolig känsla att få komma hem. Det var helt underbart . Det är nu man har börjat landa. Att bara få komma in i vardagen igen. Vi var på sjukhuset i 4 månader och 2 dagar totalt, varav 6 veckor i Uppsala, 1 vecka i Eskilstuna och resterande tiden i Västerås! Så nu är det full rulle hemma, vi har en dotter på 17 månader som heter Lina och det skiljer 11 månader mellan Sebastian och henne! Sen vill vi berömma personalen på avd 95 F i Uppsala och avd 69 i Västerås. Ni var helt otroliga. Tack för allt stöd!