Många läsare ger Carl Bildt sitt stöd

NYHETER

Läsare: "Avundsjukan är stor i Sverige"

Carl Bildt gjorde rätt som löste in Vostok Nafta-optionerna.

Det tycker i alla fall sju av tio av aftonbladet.se:s läsare som röstat på dagens fråga.

Men i forumet rasar debatten om utrikesministerns optionsaffärer.

Carl Bildts affärer granskas av överåklagare Christer van der Kwast som ska undersöka om en formell brottsutredning ska inledas.

Men utrikesministern har än så länge stöd av aftonbladet.se:s läsare. 68,8 procent av aftonbladet.se:s läsare som röstade på dagens fråga, anser att det var rätt Carl Bildt att lösa in de kritiserade optionerna.

Många av aftonbladets läsare som tyckt till i forumet, är trötta på rapporteringen kring Bildts affärer och menar att det hela handlar om avundsjuka. En av dom är signaturen "Zolo".

"Avundsjukan är stor i Sverige och det spelar mediadrevet på, jag tycker att Carl Bildt gjort sig förtjänt av sitt arvode och jag tror att han är allt för proffesionell i sin yrkesutövning för att låta privata intressen gå före landets", skriver "Zolo".

Stöddig minister

I går kväll pressades Carl Bildt om sina optionsaffärer. Det blev bråk i TV4 mellan honom och reportern Ulf Kristoffersson och de båda talade i mun på varandra.

Bland aftonbladet.se.s läsare råder det delade meningar om bråket. Många ger utrikesministern sitt stöd, medan andra menar att han är uppblåst och stöddig.

"Bildt har inte förstått sitt uppdrag. Han agerar som en självgod och arrogant fjant. Han saknar all den fingertoppskänsla som en duktig politiker behöver, inte minst en utrikesminister", skriver signaturen Messer.

Han får stöd av "Lasse63"som tycker att Bildt är stöddig. "Carl Bildt är, och har alltid varit, en notorisk översittare. Man har klagat på Göran Perssons bufflighet men det är en västanfläkt jämfört med den attityd som lyser igenom hos Calle B emellanåt. Här snackar vi stöddighet som inte går av för hackor när han får frågor som han inte vill svara på".

Reporterns fel

Samtidigt är det många som ger sitt fulla stöd till utrikesministern och menar att reportern hade en stor del i TV-bråket.

"Vi fick se se en reporter utan hyfs och med ett uttalat syfte att avbryta Bildt så fort han försökte svara på frågorna", skriver signaturen "Nestor".

"MrButts" håller med och tycker att det hela är urfånigt.

"Nu råkar Sverige faktiskt ha en utrikesminister som både är kunnig, kompetent och oerhört duktig. Och det var faktiskt ett tag sedan vi hade en sådan på den positionen", skriver han.

Debatten rasar vidare i aftonbladet.se:s forum. Vid 14.45-tiden på måndagen fanns över 350 inlägg om Carl Bildts agerande och siffran ökade stadigt.

Läs mer

Susanna Vidlund