Nyheter

Krögare hämnas på mördarsniglarna

NYHETER

Ger tillbaka – äter upp dem

När mördarsniglarna i örtträdgården hade ätit det mesta som fanns att äta fick krögaren David Kallós nog.

Han bjöd sniglarna på deras egen medicin.

Han åt upp dem!

mördarsniglarnas fiende David Kallós har fått nog av mördarsniglar och äter numera upp dem.

Foto: Bildbyrån

I David Kallós trädgård, Maryhill i Lund, hotar mördarsniglarna att ta över. De äter upp kryddorna i örtagården och tycks bara bli fler för varje dag som går. Men David driver Restaurang Brogatan i Malmö och tycker att det roligaste som finns är att pröva nya maträtter.

Därför var steget inte långt till att försöka tillaga de leverfärgade sniglarna, när TT bad honom om det. Det blev en snigeltoast med bacon, lök och färsk chili.

– Fast jag har ju jobbat mot maten i det här sammanhanget. Ofta försöker jag framhäva råvarans karaktär, här har jag gjort tvärtom, jag har dolt snigelsmaken allt vad jag har kunnat, förklarar David Kallós.

Slemmig utmaning

Sniglarnas slem var den största utmaningen. Det tjocka slemmet är det som gör att inte ens de djur som vanligtvis äter sniglar vill äta den spanska skogssnigeln, som mördarsnigeln egentligen heter.

Runt fyra timmar tog det att plocka, förvälla, hacka och steka de tjugo mördarsniglarna som till slut blev fyra förvånansvärt goda snigeltoastar.

– Ja, det jättemycket arbete för ganska lite mat, säger David Kallós.

Hur smakade sniglarna?

– De smakade faktiskt inte så mycket och det blev inte så mycket kvar efter att jag hade rensat dem. Dessutom var ju många kryddiga tillsatser i rätten också, säger han till aftonbladet.se.

Ett glas rött vin, eller kanske en öl och en snaps, är vad kocken rekommenderar till snigeltoasten.

– Man kan behöva ett glas vin för att fatta mod när man ska äta sniglar.

Fakta: Recept på mördarsnigeltoast för fyra

Sindra Grahn/TT , Susanna Vidlund

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Italien–Wales i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter