Upplev ABBA – men utan ABBA

Publicerad:
Uppdaterad:
I helgen backar ABBA:s originalmusiker upp artister som DiLeva och Jerry Williams. Och som bonus är Clabbe af Geijerstam konferencier under kvällen.
Foto: TV1000
I helgen backar ABBA:s originalmusiker upp artister som DiLeva och Jerry Williams. Och som bonus är Clabbe af Geijerstam konferencier under kvällen.

När ABBA styvnackat vägrar att återförenas får publiken hålla till godo med musikerna som spelade med ABBA. Och udda versioner av låtarna – av bland andra Di Leva.

Nu har alla som var för unga för att se ABBA under storhetstiden i alla fall möjlighet att höra orkestern bakom bandet. I helgen backas artister som Tomas Di Leva och Jerry Williams upp av originalmusikerna från ABBA:s turnéer och skivinspelningar.

– Det är det unika med den här konserten. Man har nästan inte fattat att det faktiskt är musikerna som jobbade med ABBA. Det är det tunga tycker jag, säger Gunilla Backman.

Efter 506 föreställningar med huvudrollen i musikalen ”Mamma Mia!” borde hon kunna låtarna i sömnen.

– Jag älskar ABBA:s musik och är inte ett dugg trött på att sjunga den. Men jag har fått lära mig låtarna på nytt, på engelska. Det har varit mycket pluggande. Och nu får jag sjunga lite andra låtar än dem i musikalen också, säger Gunilla, som den 9 maj drar till Göteborg för ytterligare 48 ”Mamma Mia!”-föreställningar.

Som bonus är Clabbe af Geigerstam konferencier/minnesvärd, under kvällen.

– Han var ljudtekniker under alla ABBA-turnéer och berättar anekdoter och backstage-storys, säger Gunilla Backman.

ABBA orchestra in concert

Johanna Hillgren (.se)

Publicerad: