Haj attackerade känguru

NYHETER

Bisarrt överfall i australiska vatten

När kängurun tog en stilla simtur slog den tre meter långa hajen till.

– Hajen sköt upp ur vattnet från sidan. Sedan såg jag inte kängurun mer, säger ögonvittnet Daniel Hurst till The Daily Telegraph.

Daniel Hurst kommer aldrig glömma promenaden på stranden i söndags eftermiddag.

– Jag kan fortfarande inte förstå det. Det är det mest bisarra jag någonsin sett, och då har jag ändå rest över hela världen.

Enbart att se en känguru förflytta sig i vatten hör till ovanligheterna. Att den sedan blir ett byte för en haj är så sällsynt att The Daily Telegraph startat en omröstning på sin hemsida. På frågan ”tror du att en haj attackerade en simmande känguru?” svarar nästan hälften av läsarna nej.

Kom hoppande

Men Daniel Hursts ögonvittnesskildring backas upp av Mick Boucher som surfade vid Fishermans Beach. Boucher berättar för Geelong Advertiser hur han såg när kängurun kom hoppande på stranden för att sedan ge sig ut i vattnet. Enligt Boucher blev kängurun hajmat ungefär 200 meter från land.

Lokala myndigheter bekräftar att man hittat kvarlevor från en känguru vid den aktuella stranden.

Fick sällskap

Att kängurur verkligen ger sig ut på simturer dokumenterades i mars av John Winkler. När han var ute i sin kajak i Aire River nära Cape Otway fick han plötsligt sällskap.

– Den var lugn och inte speciellt imponerad av min närvaro, säger Winkler som mejlade in en bild på mötet med kängurun till Geelong Adviser.