27-åringen begärs häktad

NYHETER

Den misstänkte 27-åringen har begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han finns för närvarande i polisens arrest och häktningsförhandlingar hålls klockan 15 i dag vid Jönköpings tingsrätt, säger Stefan Carlsson som är pressinformatör vid polisen i Jönköping till aftonbladet.se.

27-åringen som är misstänkt för att ha knivmördat Tobias, 8, i Norrahammar söder om Jönköping på torsdagen, har begärts häktad.

Fallet lottades ut mellan åklagarna och kammaråklagare Anders Brokelind vid åklagarkammaren i Jönköping kommer ha hand om fallet.

Enligt Sveriges Radios Ekoredaktion nekar mannen till brott.

– Den inställningen som mannen har är att han förnekar detta och de svar han ger är väldigt osammanhängande, säger kriminalkommissarie Lennart Wennblom.

Stärkt misstanke

Samtidigt har polisens misstankar mot mannen stärkts efter att det att det man tror är mordvapnet har påträffats.

För närvarande sitter mannen i polisens arrest. Det är oklart hur hans hälsa är.

– Om hans hälsa förhindrar honom att vistas på häktet, så finns naturligtvis möjlighet för honom att vistas på en rättspsykiatrisk anstalt, säger Stefan Carlsson.

Dömd till vård tidigare

Klockan 12.53 på torsdagen fick polisens länskommunikationscentral in samtal om att en åttaårig pojke hade knivskurits av en okänd man.

Pojken fördes till akutmottagningen vid länssjukhuset Ryhov för vård, men hans liv gick inte att rädda.

Mannen dömdes till rättspsykiatrisk vård sedan han 2004 tänt eld på sin mammas bostad. Han hade vårdats på psykiatriska kliniken på länssjukhuset i Jönköping i två och ett halvt år när han frigavs i november.

Läs mer:

Susanna Vidlund, TT