”Bars hjälplös från toan till sängen”

NYHETER

19-åringen överklagar friande domen av Stureplansprofilerna

Efter att kvinnan kräkts i toaletten bar Stureplansprofilerna tillbaka henne till sängen – och fortsatte våldtäkten.

Det skriver kvinnans advokat i ett överklagande av den friande domen.

Foto: Ny rättegång De misstänkta Stureplansprofilerna friades i tingsrätten men nu har våldtäktsmålet tagits upp i hovrätten.

– Min klient har genomgått ett trauma och går fortfarande hos kurator. Hon har hittills mått för dåligt för ett överklagande. Men nu känner hon sig mogen, säger advokat Elisabeth Massi Fritz, som lämnade in sin överklagan i går.

Advokaten skriver att kvinnan blev mycket skadad även fysiskt av våldtäkten. Hon blödde ur ändtarmen och hade så svåra smärtor att hon fick sövas vid den gynekologiska undersökningen.

Bars från toaletten

Att männen skadade henne under samlaget ska de själva varit medvetna om. I ett sms som en av Stureplansprofilerna skickade till den andre dagen efter stod det: ”Körde du fult i går eller?”

Den unga kvinnan säger sig ha varit i ett hjälplöst tillstånd under kvällen. När hon mådde så illa att hon fick kräkas i 26-åringens toalett kom de båda männen och bar tillbaka henne till sängen, enligt överklagandet.

– Allt vi tar upp är starka skäl och vi anser att hon definitivt befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd och att de två männen på olika sätt begått övergrepp mot henne, säger Elisabeth Massi Fritz.

Linda Hjertén