Superhotellet skjuts på framtiden

NYHETER

Gothia Towers tredje torn får vänta

Foto: Stoppas Planerna på ett superhotell vid Svenska Mässan i Göteborg skjuts på framtiden. Orsaken är att mässutrymmet behövs byggas ut istället.

Svenska Mässan i Göteborg behöver växa – men det är mässutrymmet och inte hotellkapaciteten som är för liten. Därför skjuter man nu upp planerna på att bygga Europas största hotell.

Foto: Lennart Mankert, vd för Svenska Mässan.

Allt var klart. 2010 skulle bygget av ett 29 våningar högt tredje torn göra Hotel Gothia Towers vid Svenska Mässan till Europas största hotell.

Men nu ändar Svenska Mässan sina planer.

Flera hotell ska byggas

– Sedan vi började planera för ett tredje torn för ett par år sedan har det byggts 1 200 – 1 500 nya hotellrum i stan. Då tycker vi att det är viktigare att satsa på att bygga större mötesytor, det tror vi kan sporra näringslivet mer, säger Lennart Mankert, vd på Svenska Mässan.

Påbyggnaden av det andra, östra tornet fortsätter som planerat. Och planerna på att så småningom bygga ett tredje torn till Gothia Towers ligger kvar, även om de är skjutna på framtiden.

– Det beror lite på hur snabbt de andra hotellen i stan etablerar sig på marknaden och hur mycket besöksströmmarna till Göteborg ökar, men säg att projektet skjuts fram en två-tre år, säger Lennart Mankert.

Svenska Mässan har idag 41 000 kvadratmeter mäss- och konferensyta. De nya tillbyggnaderna skulle bestå av 7500 kvadratmeter på andra sidan Mölndalsån.

De nya utrymmena behövs främst till Bok- och Biblioteksmässan, Tur-mässan och Båtmäsan.