"Han var en fantastisk pappa"

NYHETER

Mördarens fru berättar om sin döde make

Ett helt samhälle är i chock efter att trebarnspappan Charles Roberts sköt eleverna på WolfRock-skolan i Paradise, Pennsylvania.

I ett uttalande, beskriver Marie Roberts sin make som kärleksfull och omtänksam.

– Han var en fantastisk pappa, säger hon till nyhetsbyrån AP.

Foto: Parets förlovningsfoto från 1996.

Tidigt i måndags morse avslutade mjölkbudet Charles Roberts, 31, sitt arbetsskift och gick hem för att sova några timmar, innan det var dags att skjutsa barnen till busshållsplatsen.

Ett antal timmar senare kom hans fru Marie hem från jobbet och hittade hans självmordsbrev.

Charles Roberts hade då skjutit ihjäl tre flickor och skadat åtta på WolfRock-skolan i Paradise, Pennsylvania. Efter det hade han tagit sitt eget liv.

En fotbollspappa

På verandan till det bruna huset där Charles Roberts bodde tillsammans med sin familj, ligger några leksakspistoler och andra leksaker. I trädgården finns en sandlåda och en trampolin men inga barn leker i trädgården den dagen.

Marie Roberts öppnar inte när reportrarna ringer på dörren, utan väljer att skriftligt lämna en kommentar. Hon beskriver sin man som en fantastisk förälder.

– Han tog med ungarna på fotbollsträning och matcher. Han spelade fotboll med dem i trädgården och shoppade med vår sjuåriga dotter. Han sade aldrig nej när jag bad honom byta en blöja, berättar hon i sitt uttalande för nyhetsbyrån AP.

Kristen familj

Enligt polisen kan det vara något i Charles Roberts barndom som kan förklara hans handlingar, men de vägrade gå in på detaljer med hänsyn till de efterlevande familjemedlemmarna.

Familjen har bott i flera år i det lilla samhället i Lancaster County och enligt grannar och andra närstående fanns det inga tecken på att allt inte stod rätt till.

– Det är en fin kristen familj. Det här har krossat mitt hjärta, säger Louis Fester som är släkt med familjen till AP.

Grannen Dorothy Rineer, 83, uppger att Marie Roberts växte upp i området medan hennes make Charles kom från en annan del av Lancaster County.

– Han var bara en vanlig människa, säger hon.

Amish-mannen Josh Zook bodde bara tre hus ifrån familjen. Han är en av de som hade anhöriga på skolan som attackerades.

– Jag hade inga som helst skäl till att tycka något negativt om honom. Det här är helt hemskt, säger han.

Tidigare artiklar:

Susanna Vidlund