Våldsbrott

Fräcka kuppen – tjuvar sågade sig genom taket

Av: 

Josefine Holmqvist

NYHETER

Under torsdagsnatten skedde ett inbrottsförsök på Ica Maxi utanför Sundsvall – där personer försökte såga sig igenom taket.

– Området är avspärrat, men vi vet inte om det saknas någonting ännu, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl vid polisen till Sundsvalls tidning.

Flera liknande inbrott har skett längs med Norrlandskusten den senaste tiden.

Det var vid 01.40-tiden under torsdagsnatten som polisen larmades om det pågående inbrottet på Ica Maxi i Birsta. Det var väktare på plats som tillkallade polisen.

En eller flera personer ska ha försökt såga sig in genom taket på matvarubutiken, med målet att komma åt bankomaten i byggnaden, det skriver Sundsvalls tidning.

– Men rånarna har inte fått med sig något, säger Peder Jonsson, presstalesperson vid polisen.

Polisen har varit på plats med flera patruller vid Ica Maxi och även kontrollerat intressanta fordon i området, men det har hittills inte gett några resultat.

Rififikupp – ute efter bankomater

De senaste dagarna har flertalet liknande inbrott skett längs med Norrlandskusten, det skriver Sundsvalls tidning.

Bland annat har ICA Maxi i både Skellefteå och Umeå, samt en möbelaffär blivit utsatta för liknande brott, och det kan vara samma förövare som ligger bakom detta.

– Det finns ingenting förutom tillvägagångssättet som säger att det är samma gärningsmän, men det går inte att utesluta, säger Fredrik Nilsson.

Enligt Peder Jonsson försöker personerna bara ta sig in i butiker som har bankomater.

Rififikupper, som dessa typer av inbrott kallas, går ut på att förövare tar sig in i lokaler eller utrymmen genom taket. Till dessa typer av kupper räknas bland annat det spektakulära helikopterrånet i Västberga år 2009.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Flera gripna för helikopterrånet

ÄMNEN I ARTIKELN

Våldsbrott

Sundsvall

Skellefteå