Satte ihop intern sexlista – blev världskänd

avErik Olsson

Kvinnlig student förkrossad över uppmärksamheten

Foto: MSNBC
Ångerfull Sedan sexlistan blivit offentlig, är Karen Owen mycket ångerfull. ”Jag skulle aldrig medvetet såra de personer som nämns i dokumentet”, säger hon.

Karen Owen satte ihop en rankinglista över de män hon haft sex med under sin studenttid på Duke University i North Carolina.

Ett skämtsamt dokument som hon mailade till sina närmsta kompisar.

Nu har listan blivit en sensation på internetsajter över hela världen.

Enligt den amerikanska nyhetskanalen MSNBC är Karen Owen fullkomligt förtvivlad över den enorma uppmärksamhet som listan har fått.

Tiogradig skala

I det 42 sidor långa powerpoint-dokumentet beskriver hon ingående hur hennes 13 älskare, majoriteten av dem spelare i skolans Lacrosse-lag, skötte sig i sängen. Hon rankar dem på en tiogradig skala efter åtta olika kriterier, bland annat fysisk attraktivitet, storlek och underhållningsvärde. Hon har till och med satt ihop grafer för att åskådliggöra sin statistik.

Om en man skriver hon bland annat ”Han var hemsk, brydde sig inte ens om att kyssa mig mer än ett par sekunder och avslutade alltihop efter cirka fem minuter, varpå han helt enkelt lämnade rummet utan att komma tillbaka”.

Tackar baren

Hela dokumentet kallar hon fritt översatt för ”En utbildning bortom klassrummet: Betydelsefulla framsteg inom området horisontala studier” och hennes sexuella möten med de 13 männen kallar hon ”insamling av data”.

Powerpoint-presentationen avslutas med ett tack till den lokala baren (där hon träffat de flesta av sina älskare) samt sina vänner och ”alkohol överhuvudtaget, utan vars hjälp jag hade hämmats mycket i utförandet av min uppgift”.

Dokumentet var uppenbarligen tänkt som ett internt skämt och en kul grej som Karen Owen mailade till några av sina närmaste vänner. Som dock mailade sina vänner. Som mailade sina vänner...

När nu nyhetssajter över hela världen skriver om dokumentet och Karen Owens älskare fått sina sexuella prestationer dissekerade offentligt säger hon sig bittert ångra att hon någonsin satte ihop listan.

”Kan aldrig bli internt”

Till tidningen The News Of Today säger Karen Owen:

– Jag ångrar det av hela mitt hjärta. Jag skulle aldrig medvetet såra de personer som nämns i dokumentet.”

Till MSNBC säger internetsäkerhetsexperten Thomas Grimes om hela historien.

– Unga människor måste lära sig att förstå att så fort något hamnar på nätet kan det aldrig bli internt. Det är som en kula som lämnar en pistolmynning – du kan aldrig ta tillbaka det som läckt ut.