Jonny om polisens video: "De vill bara ha sympati"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-07-22

Nu känner han sig
orättvist behandlad

Ni kan väl historien om Jonny Forsberg?

Han blev av med körkortet när han körde för fort för att ge plats åt en ambulans – och det blev folkstorm kring polisens beslut.

Polisen kontrade med en video där de gav sin syn på saken. Men Jonny ger inte mycket för den.

– De vill bara ha sympati. Jag håller inte med om någonting, säger han till Aftonbladet.

47-årige Jonny Forsberg åkte stoppades av polisen efter att han kört för fort när han hade en ambulans bakom sig.

Kunde stanna 21 gånger

Hans förklaring var att han inte hade möjlighet att stanna. Då kontrade polisen med en video där de visade hur ofta det verkligen fanns en möjlighet, vilket de fick till 21 gånger.

Men det håller Jonny inte med om.

– Det där stämmer inte. Vissa av fickorna han visar har heldragen linje och där får du inte åka över. Och hade jag bromsat in i en parkeringsficka hade jag fått ambulansen i kofångaren på bilen, säger Jonny Forsberg till Aftonbladet.

I början av polisens video förklarar de också att Jonnys bil kom körande mycket fortare än alla andra – och även där har han invändningar.

– Hur kunde han se det? Jag hade ju ingen bil framför mig, och jag körde bara runt 85 kilometer i timmen. Jag vet inte var han fick det ifrån.

Oviss väntan

Nu väntar Jonny på beslutet om han får behålla sitt körkort eller inte.

– Det börjar bli jobbigt, och jag sover inte på nätterna. Jag har aldrig varit utsatt för något liknande, så man får försöka så gott det går. Men jag känner mig orättvist behandlad.

Och han ångrar fortfarande inte att han körde fortare än hastighetsbegränsningen.

– Nej, det gör jag inte. Jag visste ju inte hur allvarligt det var för patienten, men det verkar ju som att läkaren skrivit att det var livshotande. Det känns som att man gjorde en bra insats.