41-åring gripen för ofredande

Av: Victor Stenquist

Publicerad:
Uppdaterad:

Kan vara den misstänkte ”Portmannen”

Portmannen har i över ett år gäckat polisen – och förgripit sig på ett 40-tal barn.

Nu kan han vara gripen efter att på nytt ha blottat sig för två små flickor.

– Tillvägagångssättet liknar den så kallade Portmannens, säger Hesam Akbari vid Södertörnspolisen.

Vid 16.19 på torsdagen larmades polisen då en man ska ha ofredat två flickor i en trappuppgång i bostadsområdet Eriksberg i södra Stockholm.

Flera polispatruller och hundförare skickades till platsen – och en timme senare greps en 41-årig man utan att göra motstånd.

– Själva gripandet var odramatiskt. Vi hade bra signalement så kollegorna kunde bara plocka in honom, säger Hesam Akbari vid Södertörnspolisen

Ofredat ett 40-tal barn

Portmannen har i över ett års tid undkommit polisen och misstänks i nuläget ha ofredat ett 40-tal barn. Och tillvägagångssättet har ständigt varit likadant.

Oftast på en onsdag eller torsdag har han gått fram till unga flickor och sagt att han behövt någonstans att kissa. Om han fått med sig barnen i en port eller hiss har han i flera fall blottat sig eller onanerat framför dem.

– Han riktar in sig mot flickor i åldern sju till tio år. Lyckligt nog har han ännu inte lyckats bli ensam med något barn, har Torstein Norman, tillförordnad kriminalchef på Söderortspolisen tidigare sagt till Aftonbladet

Nu kan han alltså ha gripits.

– Vi har initiala uppgifter som tyder mycket på att han använt samma tillvägagångssätt som den så kallade portmannen, säger Hesam Akbari.

Ska förhöras

Polisen hoppas att mannens DNA kommer att knyta honom till några av de många ofredanden som Portmannen tidigare misstänks ha genomförts.

Inledande förhör hölls under torsdagskvällen, och åklagare tog beslutet att man skulle anhållas misstänkt för sexuellt ofredande.

Publicerad: