Carl Jan: Jag testar säkert limkött

avMikael Hellmyrs

NYHETER

Kändiskrögaren Carl Jan Granqvist går mot strömmen.

När andra ratar klisterköttet kan han tänka sig att hugga in.

– Jag kommer säkert att testa limmat kött, säger han.

Carl Jan Granqvist reagerade precis som många andra negativt när han först hörde talas om köttklistret trombin. Men när kändiskrögaren fått fundera en stund hemma i Grythyttan ser han ändå vissa fördelar.

– Min spontanana reaktion är att detta är lurendrejeri. Sedan kom den andra reaktionen och då var frågan om det kan komma något bra ur detta.

– Det kan vara så att det går att åstadkomma något bra även om det är svårt att se hur, säger Carl Jan Granqvist.

"Jag testar"

Kommer du att testa klisterkött?

– Även om jag är tveksam till sådant här så kommer jag säkert att äta limmat kött, det tror jag nog ( skratt).

Kockkollegan Jonas Borssén, som skrivit flera kokböcker och rest världen runt på grund av sitt stora matintresse, har inte mycket till övers för köttklistret trombin. Han kan inte se något bra alls.

Bara trist

– Detta låter bara som ännu ett trist tillskott till köttindustrin och dess avarter men tyvärr blir det bara mer sådant här.

– Som konsument måste man tänka på att detta blir en ren industriprodukt som kan anpassas bara för att se bra ut i förpackningar. Man måste välja en mer konsthantverksmässig produkt som producerats lokalt, säger Jonas Borssén.