Person anhållen för mystiskt hotellmord

Av: Oskar Forsberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: LASSE ALLARD
En person hittades i dag död på ett hotell i centrala Stockholm, ett stenkast från Stureplan.

Ingen misstänkt gärningsman är ännu gripen för hotellmordet i Stockholm.

Men under natten mellan lördag och söndag anhölls en person, misstänkt för mordet.

– Det stämmer, en person anhölls i sin frånvaro av jouråklagare, säger Britta von Schoultz, pressansvarig på åklagarmyndigheten.

Det var vid klockan halv två i går eftermiddags som polisen larmades till Hotel Birger Jarl på Tulegatan i centrala Stockholm. En städerska på hotellet hade hittat en avliden kvinna i ett av rummen på första våningen.

Anhölls i natt

När polisen anlände till platsen kunde de konstatera att den avlidna kvinnan hade utsatts för våld. En förundersökning gällande mord inleddes snabbt.

– Hon är ännu inte identifierad men det rör sig om en kvinna i 40-årsåldern, säger Lars Byström, informatör på Länskriminalpolisen.

Under natten mellan lördag och söndag anhölls en person i sin frånvaro, misstänkt för mordet. Britta von Schoultz, pressansvarig på åklagarmyndigheten i Stockholm bekräftar anhållandet men är i övrigt förtegen kring omständigheterna.

– Vi går inte ut med fler uppgifter om den anhållne personen i nuläget, säger hon.

"Parametrar som är lite bökiga"

Under gårdagen jobbade polisen intensivt, dels med att försöka säkra spår i hotellrummet och dels med att förhöra eventuella vittnen på plats.

Citypolisen i Stockholm, som handlägger ärendet, är förtegen kring utredningsläget.

– Vi ska under dagen titta igenom materialet och analysera vad vittnen har sagt, säger Lars Byström.

Varför man ännu inte har kunnat identifiera kvinnan vill polisen inte uppge.

– Det är en del parametrar som är lite bökiga i det arbetet. Det är inte bara att titta på ett foto på ett pass eller någon annan id-handling. Det är lite svårare än så, säger Lars Byström.

Publicerad: