SD om flygbladen: Kommenterar i morgon

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6 | Foto: JERKER IVARSSON
Richard Jomshof.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof vill inte uttala sig om de flygblad med falsk information som uppges komma från SD och som sprids i flyktingläger i Grekland.

– Vi kommenterar detta under morgondagen, säger han till TT.

Jomshof vill inte svara på några frågor och heller inte bekräfta om det är partiet som står bakom.

Lapparna har under helgen spridits i ett läger på grekiska Lesbos och i dem varnas flyktingar för att komma till Sverige. De varnas för att "Sverige blivit ett våldsamt land på grund av massinvandringen" och att "Sverige är det land med näst flest våldtäkter i världen".

Texten avslutas också med felaktiga påståenden om att halalslakt kommer att förbjudas, liksom förbud mot att bära niqab och burka offentligt.

Kampanj mot invandring

Lapparna har undertecknats av Sverigedemokraterna, SD-kvinnor och svenska folket. Den hemsida som nämns på flygbladet är också, enligt Södermanlands Nyheter, registrerad på en person som haft uppdrag för SD.

Richard Jomshof var en av flera tunga SD-politiker, bland andra gruppledaren Mattias Karlsson och partiledaren Jimmie Åkesson, som för ett par veckor sedan presenterade en kampanj från partiets sida för att minska invandringen. Kampanjen skulle ske såväl i Sverige som utomlands och bestå av flygblad, möten som reklamtid i TV.

"Ingen ska ens tänka tanken att komma hit", sade bland annat Paula Bieler, integrationspolitisk talesperson.

TT

Publicerad: