Attackerade Ylva, 63 – nu är de fast

avSara Cosar

Rånarna identifierade tack vare tipsen från Brottscentralens tittare

På tisdagkvällen visade Brottscentralen en övervakningsfilm från tunnelbanan i Stockholm. Filmen visar hur Ylva, 63 springer efter två killar som rånat henne – och hur de går till motattack. Inte ens ett dygn senare är nu gärningsmännen identifierade.

– Det var jobbigt att se filmen men det är fantastiskt att höra att polisen är dem på spåren, säger Ylva. 

Rånet skedde på Mälarhöjdens tunnelbanestation en tidig söndagmorgon i december. Det var tomt på perrongen och Ylva var på väg till sitt arbete när två män plötsligt slet mobilen från henne.

– Jag fick en chock, blev vansinnig och sprang efter. Jag ramlade, kom upp igen, försökte komma ifatt killarna och då knuffade de omkull mig på rygg. Jag tog emot mig med armen som blev helt blå, lila, alla möjliga färger, säger Ylva till Brottscentralen.

”Mängder av tips”

Polisen valde att gå ut med övervakningsfilmen i Brottscentralen på tisdagkvällen. Drygt 12 timmar senare är nu rånarna identifierade.

– Mängder av tips har kommit in. En av killarna har själv hört av sig till polisen och vill samarbeta i utredningen. Den mest aktive av de två har vi samstämmiga uppgifter kring, säger polisens utredare Björn Tulldahl. 

Klippet har setts hundratusentals gånger och delats flitigt i sociala medier.

– Vi vill rikta ett stort tack till Brottscentralens tittare, säger Björn Tulldahl.

När Brottscentralen når Ylva med beskedet blir hon väldigt överraskad och glad.

– Va? Är det sant? Fantastiskt!

Se mer om fallet i torsdagskvällens avsnitt av Brottscentralen på Aftonbladet TV och Investigation Discovery klockan 20.00

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott