Linnéas svar på tal till ”äldre mannen” hyllas på nätet

”Nu var du rolig ditt lilla luder”

En äldre man skrev till Linnéa Claeson, något hon varit med om förut. Hon bestämde sig för att driva lite med honom – och svaren blev som hon väntade sig.

– Det finns väldigt många med väldigt kass människosyn, säger hon till Aftonbladet.

”Hej, lust att snacka lite med en äldre man?”.

Meddelandet plingade till i telefonen hos 24-åriga Linnéa Claeson i Stockholm. Men istället för att ignorera honom valde hon att ge svar på tal.

”Men JA, vilken tur att du skriver!”, svarade hon.

Sedan frågade hon bland annat mannen om han var kompis med Aristoteles eftersom de ser lika gamla ut, och om hur han upplevde Stockholms blodbad. Svaret? ”Nu var du rolig ditt lilla luder”.

Linnéa lade upp en bild på konversationen på Instagramkontot @assholesonline, där hon lägger upp liknande meddelanden som hon själv tagit emot. Ibland gör hon även inlägg som hon fått tips om av följarna.

– Det är många som får sådana här meddelanden dagligen. Jag startade kontot för ett år sedan för att många inte verkade tro mig när jag berättade det.

”Många tycker det är kul”

Med kontot vill Linnéa bidra till kunskap och medvetenhet om näthat och trakasserier.

Det aktuella inlägget har spridits rejält på både Facebook och Instagram där många hyllar henne.

– Det är mest positivt. Många tycker att det är kul att jag provocerar och ”kör lite” med de här personerna. Folk tycker det är roligt.

”Tar sig rätten att behandla andra illa”

Linnéa hoppas att skrattet ska vara en väg in till att diskutera det faktiska problemet.

– Jag tror inte att alla förstår att det är en annan människa med känslor och tankar på andra sidan. Man tar sig rätten att behandla andra människor illa. Jag tycker det är så sjukt, säger hon.

Publisert: