Nyheter

Specialstyrka mot huligangängen

NYHETER

Stockholmspolisen har upprättat en särskild polisstyrka för att jobba mot huligangängen.

Insatsen görs efter att maskerade män gått samman för att attackera flyktingbarn.

HÄR GÅR POLISEN TILL MOTATTACK Mellan 40 och 50 personer ska ha gått till attack mot personer som stod nere på Sergels torg.

Polisen kopplar samman fredagens våldsamheter i Stockholm med lördagens flyktingfientliga demonstration, där flera misshandlades. Sammanlagt 14 personer har frihetsberövats i utredningar om bland annat stämpling till grov misshandel och våld mot tjänsteman.

Nu har en särskild insatsgrupp satts ihop som ska jobba mot huligangängen

– Det gäller att få en bild av vad som hände och vilka de olika aktörerna är. Är det en trend eller en engångsföreteelse? Samtidigt har vi en operativ resurs som ska jobba förebyggande framöver, säger kommenderingschef Christer Birgersson.

Poliser ska röra sig runt om i Stockholm, främst i centrala delarna i staden, i områden där man misstänker att mobbar kan slå till. Hur många som är ute i fält i insatsstyrkan vill polisen inte uppge.

Samtidigt utreder polisen vilka grupperingar som var inblandade i helgens händelser för att kunna förhindra framtida brott.

– Det finns uppgifter om att det är risksupportrar och det finns uppgifter om att det är andra extremister, säger Christer Birgersson.

Inga av de attackerade flyktingbarnen har gjort några polisanmälningar, men polisen hoppas kunna spåra dem.

– Vi har videomaterial som vi tittar på och ser om vi kan se brott begås. Då kommer vi försöka leta rätt på både gärningsmän och målsägare, säger Christer Birgersson.

TT-Aftonbladet

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp din julmat i god tid och få 200kr rabatt på första köpet med koden "NY200" - klicka här!

Mat.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter