Villa utanför Finspång helt övertänd

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Polisen: ”Har inte fått kontakt med husägaren”

1 av 3 | Foto: PETER HOLGERSSON

Ett hus i ett litet samhälle utanför östgötska Finspång totalförstördes i en våldsam brand i morse.
Polisen befarar att en person har omkommit i branden.

– Det är en sorglig historia. Vi kan inte utesluta att det finns någon kvar inne i huset, säger Erik Creutz vid Östgötapolisen till nt.se.

Tipsa | Aftonbladet

När räddningstjänsten kom till platsen var branden så våldsam att det inte gick att ta sig in för att bekämpa eldsvådan.

– De konstaterade att det inte skulle gå att släcka branden, säger Erik Creutz, operatör vid Östgötapolisens ledningskommunikationscentral till nt.se, som först rapporterade om händelsen.

Huset blev totalförstört i branden.

Minst en saknas

I huset bodde en person.

– Vi har inte lyckats få tag i husägaren än, men vi jobbar vidare med det, säger Johan Holgersson, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland, till Aftonbladet.

Under förmiddagen har polisen haft kontakt med anhöriga till husägaren. Samtalen har gett vid handen att personen sannolikt var hemma då branden startade.

Brandorsaken oklar

Räddningstjänsten var under dagen fortfarande på plats för att övervaka branden. Det är i nuläget oklart hur den har startat.

– När det har svalnat tillräckligt kommer vi att göra en teknisk undersökning för att se vad som kan ligga bakom. Men det kommer att kunna ske först under måndagen, säger Holgersson.

Larmet om branden kom in 07:52 på söndagsmorgonen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN