Hotar att skilja sig – om samkönade äktenskap blir lagliga

Nick och Sarah Jensen hotar att skilja sig. Foto: Canberra City News.
Nick och Sarah Jensen hotar att skilja sig. Foto: Canberra City News.

De äkta makarna Nick och Sarah Jensen från Australien har hamnat i blåsväder på sociala medier världen över. Anledningen? Deras utspel inför att parlamentet kan legalisera samkönade äktenskap.

Det var i tidningen Canberra City News som paret Nick och Sarah Jensen poserade på bild och förklarade att de kommer att skilja sig om politikerna ändrar definitionen av äktenskap så att även samkönade par inkluderas.

Nick Jensen hade själv skrivit om tankarna i tidningen.

"Sanningen är att äktenskapet helt enkelt är för viktigt. Det har alltid tolkats som ett exklusivt förhållande där en man och en kvinna blir 'en kropp'. Om så längre inte är fallet, vill vi inte bli förknippade med den här nya definitionen", skriver han enligt news.com.au.

"Bevis på hur dåligt äktenskapet är"

Utspelet har lett till kritik mot paret på sociala medier, i flera olika länder.

"Det här är bevis för att vissa heterosexuella äktenskap är så dåliga att de hittar vilken ursäkt som helst för att göra slut", skriver komikern Chris Wainhouse på Twitter.

Han skriver även om att hans egen son är homosexuell.

Förslag från Labour

Det nya lagförslaget för att göra äktenskapet tillgängligt för alla kom från Labour-partiets ledare Bill Shorten. Premiärminister Tony Abbott har ännu inte bestämt om hans liberala ledamöter ska kunna rösta efter sina egna åsikter eller om partiet ska ha en linje i parlamentet.

Nick and Sarah Jensen, proof that some heterosexual marriages are so bad they'll use any excuse to end it. #Pathetic http://t.co/oVZdERwk6R
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN