Nyheter

Silvia rasar mot yngre flickvänner

"De är bara ute efter att bli grevinnor"

1 av 3
Rosenrasande

Drottning Silvia är rosenrasande.

Kungens bästa vänner skaffar sig allt yngre kvinnor. I veckan gifter sig greve Noppe Lewenhaupt, 57, med sin 13 år yngre fästmö.

- Silvia är mycket irriterad, säger en initierad källa.

Kungens bästa vänner har smak för unga tjejer. I går kunde Aftonbladet avslöja att kungens mångårige kamrat Aje Philipson, 61, väntar barn med sin 37 år yngre flickvän Bathina El-Soudi.

I veckan gifter sig också kungens barndomskamrat Carl Adam "Noppe" Lewenhaupt med sin 13 år yngre fästmö Lee Haeng-Wha. Stora delar av den stockholmska societeten är inbjudna till vigseln och den efterföljande festen.

Både kungen och drottning Silvia kommer att närvara som hedersgäster på grevens bröllop som äger rum i Storkyrkan.

Bojkotthot

Men Silvia var nära att bojkotta kalaset. Under ytan har hon svårt att acceptera alla nya unga kvinnor i kungens vänkrets.

För sina väninnor har drottningen irriterat berättat om hur starkt hon ogillar att makens bästa vänner "gifter om sig titt som tätt".

- Hon är förbannad och tror bara att de yngre tjejerna är ute efter att bli grevinnor, säger en källa med god insyn i kungafamiljen.

Silvia ska också ha påpekat saken för sin make, som däremot inte alls har några problem med vännernas val av flickvänner.

Kungen: Det är kul

- Kungen tycker själv att det är kul att umgås med yngre kvinnor. Det är en frisk fläkt på festerna, brukar han säga, berättar källan.

Greve Lewenhaupt, som driver den exklusiva klubben "Noppes bar" i centrala Stockholm, förlovade sig med Lee Haeng-Wha på julafton. Hon kommer ursprungligen från Korea och arbetar i Ralph Lauren-butiken på NK.

Daniel Nyhlén