68-årig städerska vann två miljarder

NYHETER

Kammade hem tidernas näst största jackpot i USA

Foto: Trebarnsmamman Geraldine Williams tog hem den näst högsta lottovinsten hittills i USA.

Väntan är över.

Den lyckliga lottovinnaren av 2,2 miljarder kronor har trätt fram.

Det visade sig vara en 68-årig städerska som kammade hem den osannolika jackpotten.

Amerikanskan Geraldine Williams vågade varken lita på sina ögon eller öron.

– Jag tror inte att det är sant, jag kan inte förstå att det är jag, jublande den överlyckliga städerskan till journalister utanför lotteriets huvudkontor i Braintree i delstaten Massachusetts.

Vinsten – 2175 miljoner kronor eller 294 miljoner dollar – är den näst största jackpotten genom tiderna att gå till en ensam person i Nordamerika.

Under den presskonferens som hölls i samband med överlämnadet av vinstchecken kunde Geraldine Williams inte hålla tillbaka sina känslor utan grät av lycka. Och hon mumlade tyst:

– Åh herre gud, åh herre gud... låt det vara sant.

När hon sen fick checken i sin hand byttes tårarna ut mot en stort, stort leende.

”En underbar person”

Den 68-åriga kvinnan jobbade som städerska efter att hon pensionerats från jobbet som som väktare på universitetet Massachusetts-Lowell.

– Hon var en underbar person. Alla gillade henne. Alla här är så glada över att det var hon som vann, säger Mary Recko som fortfarande jobbar på universitetet till AP.

Och hon lär inte vara mindre omtyckt nu med nästan 2,2 miljarder i fickan.

Vänner och familj beskriver henne som en person med fötterna på marken och det verkar uppenbarligen vara sant.

För 68-åringen hade ingen som helst avsikt att lämna återbud till den klient vars hus hon inom kort skulle städa. Men hon tvingas ändå svika sin kund för att träffa ekonomiska rådgivare i Boston.

Trebarnsmamman Geraldine Williams säger att hon ska ge pengar till sina barn och till välgörenhet. Dessutom ska hon passa på att resa. Kanske får hennes åtta barnbarn följa med?

Största vinsten kom på julafton

Vinstlotten såldes på Powers Wine Co. i Lowell. Ett alternativ var att Geraldine Williams årligen skulle få ut drygt 80 miljoner kronor före skatt i 26 år. Men hon valde det andra alternativet: drygt 870 miljoner kronor i en klumpsumma (före skatt).

Men Geraldine Williams supervinst i lotterispelet Mega Millions är inte tidernas största i Nordamerika. På julafton 2002 fick Jack Whitaker en julklapp han aldrig lär glömma. Eller vad sägs om 2331 miljoner kronor på en Powerball jackpot?

Nicklas Hermansson