Polisjakt efter nytt överfall i Malmö i natt

NYHETER

Kvinna lyckades låsa in sig efter flykt undan mannen

Knivmannen som överfaller kvinnor i Malmö har slagit till igen.

Strax efter midnatt attackerade han en 30-årig kvinna på Ystadsgatan.

Sent i natt jagades han av stort polispådrag.

Foto: söks med hundpatrull I lördags angrep mannen en kvinna med kniv, hon var det tredje offret. I går slog han till igen - men den här gången hann kvinnan in i en portuppgång, låsa efter sig och kalla på polis.

Malmös kvinnor lever i skräck för mannen som härjat i staden under de senaste veckorna.

Mannen överfaller kvinnor och försöker våldta dem. I natt slog han till igen mot ett nytt offer - i samma område som tidigare. Även denna gången var scenariot detsamma som under de tidigare tre gångerna. Mannen förföljde en ensam ung kvinna när hon var på väg hem efter midnatt i centrala Malmö.

- Först såg hon att mannen gömde sig i en liten park. Sedan började han följa efter henne, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid Malmöpolisen.

Mannen gömde sig

Den 30-åriga kvinnan rastade sin hund sent i natt och passerade en liten park, som kallas för Jesusparken. Där gömde sig mannen.

När kvinnan kom förbi rastplatsen som fanns i anslutningen till parken började mannen följa efter henne. Klockan var då strax efter midnatt. Hon rusade till sin port och mannen sprang efter henne.

Kvinnan lyckades springa in i sin port och drog igen dörren innan mannen hann ta tag i henne.

Från sin lägenhet larmade hon polisen.

- När hon lämnade signalementet blev det intressant för oss. Signalementet stämmer överens med de tidigare överfallen som har skett sedan den tredje juli i det här området, säger Hans Nilsson.

Polisen spärrade av ett stort område i centrala Malmö och letade förgäves efter mannen med bland annat hundpatruller.

Tidigt i morse togs avspärrningen bort men efterspaningar fortsatte.

- Hunden tappade spåret efter ett tag, säger Hans Nilsson.

Tredje offret

Den misstänkta gärningsmannen angrep den första kvinnan den 3 juli. Det andra överfallet skedde fem dagar senare. I lördags angrepp han sitt tredje offer, en 22-årig kvinna. Mannen var beväpnad med kniv och ville först ha pengar. Den 22- åriga kvinnan lyckades slå honom tillräckligt kraftigt för att hinna undan och springa till sin lägenhet och larma polisen.

Så ser han ut

Mira Micic