Trodde det var över – våldtogs av sin räddare

NYHETER

Kvinnan lämnades bunden och misshandlad efter en våldtäkt.

Räddaren i nöden – en 19-åring – visade sig också vara en våldtäktsman.

I dag ställs han inför rätta.

Foto: SKRÄCKTRAPPAN Här överfölls kvinnan. En ung man skrämde bort förövaren, men våldtog sen själv den bakbundna kvinnan.

På pingstafton uppvaktades den 28-åriga kvinnan av en jämnårig man på en krog i centrala Karlskrona. När hon visade att hon inte var intresserad, gav mannen henne en utskällning och hävdade att hon hade kränkt honom.

När kvinnan skulle hem stod mannen och väntade på henne och började sedan förfölja henne. Kvinnan blev nervös och klev på fel buss. I bostadsområdet Kungsmarken steg hon av bussen för att försöka komma hem på annat sätt.

Bakbinder

I en utomhustrappa slet förföljaren in kvinnan i ett buskage. Han bakband henne med sin livrem, stoppade en tröja i munnen och våldtog henne. Under våldtäkten tog 28-åringen stryptag på kvinnan och misshandlade henne.

Till sist lyckades kvinnan spotta ut tröjan och skrika på hjälp. 28-åringen flydde och en 19-årig man dök upp i buskaget. Men i stället för att hjälpa kvinnan knuffade han omkull och våldtog kvinnan. Efteråt lovade han att hjälpa henne upp, men när hon försökte fly knuffade han omkull henne igen och genomförde ytterligare en våldtäkt.

– Ett vittne har sett 28-åringen komma ut ur buskaget och 19-åringen gå in, säger chefsåklagaren, Ingela Klinteberg.

Grips

När den yngre mannen sprang från buskaget grep polisen honom i ett skogsparti.

I dag inleds rättegången mot 19-åringen i Karlskrona tingsrätt.

28-åringen som är identifierad är anhållen i sin frånvaro, men fortfarande på fri fot. Till skillnad från den yngre mannen är han inte från Karlskrona.

– Männen känner inte varandra, säger Ingela Klinteberg.

Nekar

19-åringen är misstänkt för grov våldtäkt.

– Han har utnyttjat kvinnans utsatta position och han har visat den särskilda hänsynslöshet som krävs för att brottet ska betraktas som grovt, säger Ingela Klinteberg

19-åringen nekar till anklagelserna.

Joakim Andersson