Två anhållna misstänkta för rån av värdetransport

NYHETER

Två personer har anhållits misstänkta för inblandning i ett värdetransportrån i Stockholm.

Personerna greps sent på onsdagskvällen, rapporterar TV4 Stockholm.

Fler personer kan komma att gripas, enligt kanalen.

Två personer sitter anhållna på trettondagen för värdetransportrånet i Akalla på onsdagsmorgonen, enligt stationsbefälet Marie-Louise Nilsson på Västerortspolisen.

– Häktningsförhandlingar kommer förmodligen att hållas under fredagen, sade hon till TT.

Det var vid halv åtta på morgonen som en värdetransportbil från Falck utsattes för ett rån på Finlandsgatan i Akalla i norra Stockholm. Rånarna överföll två väktare vid värdetransporten och tros ha kommit över en stor summa pengar.

– Det var två eller tre gärningsmän. Det är oklart om de var beväpnade. De försvann sedan i en mörk bil, sade Björn Pihlblad vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral till TT på morgonen.

Insatsstyrka i Dalarna

Rånarna misstänktes senare under dagen gömma sig i ett hus i trakten av Säter i södra Dalarna. Dalapolisen kallades till platsen och omringade fastigheten i väntan på nationella insatsstyrkan. Vägspärrar upprättades mellan Säter och Smedjebacken.

Polisinsatsen avslutades dock vid 15-tiden sedan polisen konstaterat att det inte fanns några misstänkta rånare i fastigheten som ligger i Bondhyttan, strax utanför Säter.

En kvinna som vistades i huset togs med till förhör för att polisen närmare ska kunna utreda om hon har någon anknytning till de män som rånade värdetransporten.

Polisen var sent på kvällen mycket förtegen om detaljerna i händelserna, med hänvisning till att ärendet är känsligt.

– Förundersökningsledaren har valt att lägga locket på, säger stationsbefälet vid Västerortspolisen till TT.

Även Roland Berndt, informationschef på företaget Falck, har bara mycket knapphändig information att lämna om händelsen.

– Det enda jag vet är att ingen blev skadad och att polisen utreder vad som har hänt.

TT