"Whitney var en usel mamma"

Kommunalråd rasar

Whitney Houstons död har dominerat mediebevakningen under veckan.

Men den direktsända begravningen fick kommunalrådet Lennart Holmlund (S) i Umeå att se rött.

– Jag förstår inte varför man ska glorifiera en person som knarkat ihjäl sig och dessutom dragit med sig sin 18-åriga dotter i fallet, säger han.

Lennart Holmlund (S), kommunalråd i Umeå.
Lennart Holmlund (S), kommunalråd i Umeå.

Sedan Whitney Houston, 48, hittades död på ett lyxhotell i Beverly Hills förra lördagen har medierna fyllts med material från sångerskans karriär och sista tid i livet, fram till den fyra timmar långa direktsända begravningen i går.

Lennart Holmlund (S), kommunalråd i Umeå, menar att han visserligen uppskattar Houstons musik, men kallar mediernas bevakning av hennes dödsfall för fullkomligt vansinnig. På sin blogg skriver han:

"Jag är helt övertygad om att ingen har tvingat henne till att knarka, inte en enda, utan det är hennes eget beslut".

Tycker synd om fansen

– Jag blir så irriterad på att medierna glorifierar en person som uppenbarligen inte kunnat ta hand om sin dotter, utan inledde också henne i missbruket. Whitney Houston var en usel mamma. Varför ska hon uppmärksammas på det här sättet?, säger han.

Han tycker i stället synd om fansen:

"Det är synd om alla som tycker om hennes musik och köpt skivor så hon har kunnat köpa knark för flera miljarder som hamnat i händerna på den organiseradebrottsligheten. De måste känna en besvikelse eftersom de har finansierat hennes knarkande", skriver han på bloggen.

Tittade på trav

Själv tittade han på trav när begravningen direktsändes i flera kanaler i går.

– Mediebolagen borde ta sitt ansvar och sluta vara marknadsförare av ett liv i knark. Det tror jag inte att jag är ensam om att tycka, säger han.

Publisert: