Nyheter

Strider i Aleppo

NYHETER

Syriens charge d'affaires i Cypern Lamia al-Hariri har hoppat av, skriver al-Jazeera.

Hon är tredje syriska diplomaten som hoppar av.

Lamia al-Hariri är diplomat och systerdotter till den syriske vice-presidenten. Tidigare har Syriens Sverigeambassdör och Irakambassadören hoppat av. Dessutom rapporterar al-Jazeera att flera diplomater har avgått och flytt landet utan att tillkännage det, för att undvika att deras familjer utsätts för repressalier.

Syriska styrkor besköt på onsdagen förorten al-Tel i Damaskus med artilleri och granater i ett försök att återta området från rebellerna. Beskjutningen orsakade panik och tvingade hundratals familjer på flykt, uppger invånare och aktivister för Reuters.

Förstaden al-Tel, som ligger åtta kilometer norr om Damaskus, föll i rebellernas händer förra veckan tillsammans med andra områden i och kring huvudstaden.

Syrien skickade tidigt på onsdagen tusentals soldater mot Aleppo där styrkorna tidigare anfallit rebellerna från luften. Därmed har även landets största stad dragits in i konflikten.

Under de senaste dagarna har det 16 månader långa syriska upproret övergått från väpnad konflikt i avlägsna provinser till en strid om kontrollen över de två största städerna, Aleppo och den något mindre huvudstaden Damaskus, där strider bröt ut i förra veckan. Regeringsstyrkorna tycks ha trängt tillbaka rebellerna från områdena i huvudstaden och ger sig nu av mot det kommersiella centret Aleppo i norr, skriver Reuters.

TT-Aftonbladet

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter