Nyheter

Så ringer du billigast från semestern

NYHETER

Priskrig på mobilernas utlandssamtal

Chockad när du öppnat din mobilräkning efter charterresan?

Den tiden är snart förbi.

Nu börjar priskriget på mobilernas utlandssamtal.

GLÖM CHOCKRÄKNINGARNA Nu börjar priskriget på semestersamtalen från utlandet. Med nya tillägget "Passport" blir det allra billigast för operatören Vodafones kunder.
GLÖM CHOCKRÄKNINGARNA Nu börjar priskriget på semestersamtalen från utlandet. Med nya tillägget "Passport" blir det allra billigast för operatören Vodafones kunder.

Sedan 2004 har samtalskostnaden för mobilkundernas Sverige-samtal minskat med över 30 procent.

Vet inte kostnaden

Att ringa utomlands eller hem från semestern är inte alls lika billigt. Få kunder vet ens om vad det kostar - enligt Sifo har 64 procent av svenskarna noll koll på priset för att använda mobilen utomlands.

Men nu börjar priskriget på semestersamtalen från utlandet, och Vodafonekunderna är vinnarna.

Använder en kund Vodafones nya kostnadsfria tillägg "Passport" behöver de kanske bara betala en fjärdedel, eller ännu mindre, av det pris som Telia, Tele2 eller Tre tar ut.

Billigt bli uppringd

Ännu mer gynnad är Vodafonekunden om han/hon tar emot ett samtal. För ett 20 minuter långt samtal som man tar emot i till exempel Spanien genom Vodafones eget nät, betalar man inte mer än 9,95 kronor. Den som ringer betalar den taxa som gäller i Sverige.

Passport gäller i de flesta stora europeiska länderna, till exempel Tyskland, Italien, Spanien, Frankrike och Storbritannien - även i Australien. Men ännu inte i USA eller Norden.

Haken med passport är att man måste vara uppkopplad genom Vodafone i det land man befinner sig i. Med annan operatör blir det betydligt dyrare.

Så mycket får du betala om du ringer från London i fyra minuter med:

VODAFONE

TELIA

COMVIQ

TRE

Och så här mycket kostar det att ta emot ett 20 minuter långt samtal i London med:

VODAFONE

TELIA

COMVIQ

TRE

Lennart Kasvi

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % rabatt på massor av varor!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter