Nyheter

”USA:s värsta pedofil”

NYHETER

NEW YORK

Den mest ondskefulle mannen i USA. Så kallas 63-årige pedofilen Dean Schwartzmiller.

Han har enligt sina egna omsorgsfulla anteckningar utfört mer än 36000 sexuella övergrepp på barn.

36000 övergrepp på barn I en husrannsakan hos Dean Schwartzmiller hittade polisen sju anteckningsböcker där han beskriver 36000 övergrepp på barn.

36000 övergrepp på barn I en husrannsakan hos Dean Schwartzmiller hittade polisen sju anteckningsböcker där han beskriver 36000 övergrepp på barn.

Foto: AP

Schwartzmiller är flera gånger dömd för sexbrott och greps förra månaden på nytt för att ha antastat två tolvåriga pojkar i San José i Kalifornien.

I samband med gripande gjorde polisen en husrannsakan hos mannen - och fann de skrämmande anteckningarna.

- Jag har aldrig sett något lika hemskt, säger polisbefälet Scott Cornfield till en lokal tv-station.

Sju journaler

Det visade sig att Schwartzmiller i sju tättskrivna anteckningsblock fört journal över sina brott.

Sammanlagt fanns över 36000 övergrepp beskrivna.

-Om de här siffrorna ens är i närheten av korrekta har vi att göra med den värsta barnsexbrottslingen i USA:s historia, menar Cornfield.

Schwartzmiller har i sina mardrömslika journaler skildrat såväl sexakterna som sina värnlösa offer. Han har också sorterat dem i olika kategorier, såsom "Blonda pojkar", "Söta pojkar" och "Pojkar som säger nej".

Falska identiteter

- Men det förekommer inga efternamn på offren. Vi hoppas att många ger sig till känna nu när han är gripen och vi kunnat gå ut med de här uppgifterna, säger Scott Cornfield.

Dean Schwartzmiller har under de senaste 30-åren bott på olika platser i USA och polisen misstänker att han begått brott över hela landet och troligen även utomlands.

Genom att använda olika falska identiteter har han lyckats kringgå den lag i USA som tvingar dömda sexbrottslingar att anmäla sig hos den lokala polisen - samt att presentera sig hos sina grannar.

Per Bjurman

ANNONS EXTERN LÄNK

Lyssna på en ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter