Hanna sjunger i regnet

NYHETER

Hanna Lindblad gör huvudrollen i musikalen Singing in the Rain som har premiär i höst på Oscarsteatern.

1 av 2

Hanna Lindblad gör huvudrollen i musikalen Singing in the Rain som har premiär i höst på Oscarsteatern.

- Jag är både tacksam för rollen och ödmjuk inför uppgiften, säger hon.

Du är nominerad till Guldmasken för din roll i Saturday Night Fever och nu tar du huvudrollen i Singing in the Rain. Håller du på att ta över musikalscenen?

- Ja, det är mitt mål. Att det bara ska vara Hanna Lindblad överallt. (skratt) Men det är ju det roligaste som finns med musikaler, när man får sjunga, dansa och agera på samma gång.

Vad har du för koppling till föreställningen? Jag måste erkänna att min bild är ganska svartvit och mossig...

- Den har ju allt en musikal ska innehålla, mycket dans och sångnummer! Men vi har inte hunnit fördjupa oss så mycket i manuset än.

Kan du steppa då?

- Ja, det lärde vi oss på Balettakademin, men samtidigt är det något som man måste göra hela tiden för att hålla det levande. Men det är jättekul och jag hoppas att det blir en ny stor grej med steppdans.

Känns det inte det minsta besvärligt att du ska tillbringa större delen av hösten och vintern på Oscarsteatern där det ska regna hela tiden?

- Nja, det känns mest häftigt med riktigt regn på scenen. De håller redan på att testa hur det ska fungera tekniskt här inne.

Slutligen då, vad har du för favoritställen i Stockholm?

- Jag älskar ju Söder förstås. Cajsa Warg är en fantastisk matbutik och Brunogallerian på Götgatsbacken är bra. Och så gillar jag Riche.

Rickard Henley