Skottlossning i juvelbutik på NK

NYHETER

Två personer har gripits

1 av 3 | Foto: "DET VAR KAOS OCH HYSTERI" Rånet inträffade strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen. Flera skott avlossades vid i juvelerarbutiken på NK.

Klockan 10.39 på torsdagsförmiddagen rånades juvelerarbutiken på NK i centrala Stockholm av flera män beväpnade med yxa och pistoler.

Två män i 20-årsåldern har gripits och polisen letar efter ytterligare gärningsmän.

En juvelerarbutik på NK i centrala Stockholm rånades 10.39 på torsdagsförmiddagen av män beväpnade med yxa och pistoler, eventuellt så kallade soft airguns.

- Rånarna sköt upp mot femton skott och folk slängde sig på golvet. Det var hysteri och kaos, berättar ett vittne för aftonbladet.se.

Två gripna

Ett annat vittne hörde skottlossning och såg sedan en man i mopedhjälm bli jagad av en väktare.

- Två personer har gripits misstänkta för försök till grovt rån. Polisen letar efter en tredje som de har signalement på. Enligt polisen var det tre kunder som tillsammans med väktare fick fast i de två rånarna som är gripna, rapporterade aftonbladet.se:s Fredrik Olsson på plats vid NK.

De gripna är två män i 20-årsåldern. I väntan på advokat har de gripna valt att inte tala med polisen.

Senare på kvällen uppgav Marie Öberg vid Norrmalmspolisen att fler personer är misstänkta.

– Det finns vissa indikationer på att det finns fler personer.

Efter rånet försökte en av rånarna fly på en vespa som stod parkerad utanför.

–Han kom ut och satte sig på vespan, men åkte inte i väg. Han satt och skrek efter någon. Han hade huva över huvudet och var klädd i någon slags overall, tror jag, säger ett vittne till Aftonbladet.

Tomhylsor

Mopeden togs sedan i beslag av polisen för teknisk undersökning. Vid mopeden hittades enligt uppgift också flera tomhylsor efter rånarnas vapen.

Gärningsmännen kom inte över någonting men trots

det berättar Fredrik Olsson att många anställda verkade vara chockade och må dåligt.

- NK:s pressansvariga har sagt att de ska tillsätta en krisgrupp för att hjälpa personalen, säger han.

Bil i brand

En knapp halvtimme före rånförsöket sattes en bil i brand på Östermalmsgatan, inte långt från brottsplatsen. Polisen undersöker nu ett eventuellt samband till rånet.

– Vi kikar på det, om det kan vara något samband, säger Marie Öberg, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen, till aftonbladet.se.

Läs om liknande rån på NK

Anna Lindström, Patrik Andersson, Carl-Magnus Fagerholm, Johanna Melén