Vakade vid sjuksäng - men dottern var död

NYHETER

Sjukhuset hade förväxlat dottern med hennes väninna

Efter en bilolycka den 26 april i år fick Laura van Ryns föräldrar veta att deras dotter överlevt och låg i koma. De vakade vid sjuksängen i fem veckor. Men den som låg i sängen var inte deras dotter - det var hennes vänninna.

Foto: Läkarna upptäckte inte att Whitney E Cerak inte var Laura VanRyn.

Den tragiska händelsen utspelade sig efter en bilolycka i april i år, skriver norska VG. Fyra studenter och en lärare från Taylor University i Indiana, USA omkom efter att ha krockat med en bil som kom över på fel sida av vägen. Whitney Ceraks föräldrar fick veta att deras dotter dött i olyckan, medan Laura van Ryns föräldrar fick beskedet att deras dotter överlevt men låg i koma. I fem veckor vakade de vid vad de trodde var hennes sjuksäng, tills det fruktansvärda misstaget uptäcktes. Laura van Ryns familj hade en egen blogg där de skrev om händelsen. I bloggen står det: Med stor smärta i våra hjärtan har vi nu förstått att den unga kvinna vars säng vi vakat vid i fem veckor inte är vår kära Laura utan hennes vänninna Whitney Cerak.

En talesman från Taylor University, Jim Garringer, bekräftar historien.

- Vi glädjer oss med Cerakfamiljen och vi sörjer med van Ryns, säger han.

De två unga kvinnorna var påfallande lika i figur och utseende, men det har inte kommit någon förklaring från sjukhuset om hur förväxlingen kunde ske.

Anna Lindström