Åtta år gammalt försvinnande hett igen

NYHETER

Polis söker åter efter 25-årig kvinna från Öland

Den 25-åriga kvinnan försvann från sitt hem på Öland för åtta år sedan.

Nu har ölandspolisen följt upp nya tips och fallet har återigen blivit aktuellt.

Kvinnan bodde med sin sambo i ett hus nära bron till fastlandet. Tidigt på morgonen den 19 september 1997 försvann hon hemifrån och kom inte tillbaka.

Hon tog varken med sig handväska, glasögon eller pengar och polisen utgår från att hon blivit mördad, trots att kroppen aldrig återfunnits.

Sist hon sågs i livet var den 18 september när hon köpte hem pizza med sin sambo.

Nya tips till polisen

Efter försvinnandet sökte hundratals människor i skallgång över stora områden, specialhundar kallades in, man spanade från helikopter och dykare gick ner i varje vattensamling och till och med botten längs Ölandsbron spanades av med en miniutbåt. Men kvinnan förblev försvunnen och är så än idag.

Nu har nya tips kommit in till polisen på Öland som i veckan sökte på en plats på ön men utan resultat, uppger Sveriges Radio Kalmar.

– Det här ärendet är något som jag tror att nästan alla människor på Öland engagerade sig i och det har ju gjort att så länge hon är försvunnen så kommer nog folk att ringa hit, säger Stig Svensson till P4 Kalmar.

Vet inte vem som är skyldig

En 25-årig man satt häktad i över två månader innan han släpptes - brott kunde inte styrkas.

– Jag kan förstå att han i mångas ögon fortfarande framstår som skyldig eftersom brottet inte är löst. Eftersom vi inte kan bevisa att brottet begåtts av någon annan, kan vi heller inte säga att han är oskyldig, sade åklagare Carina Maxson till Svenska Dagbladet 1999.

Therese Holmberg, TT