Hon gick i en fälla

NYHETER

Så togs bilden på en knarkande Moss

1 av 2 | Foto: fick gratis droger Publiceringen av bilderna fick flera stora företag, däribland H&M, att säga upp sina kontrakt med Moss.

LONDON

Det var ingen tillfällighet att Kate Moss filmades när hon tog droger.

Polisen utreder nu en välplanerad kupp för att sätta dit supermodellen.

Tre personer tros ha tjänat närmare två miljoner kronor på bildförsäljningen.

Bilderna som blev början till karriärraset för Moss publicerades i Daily Mirror för tre veckor sedan. De visar tydligt hur hon vid upprepade tillfällen drar in kokain genom näsan.

Två misstänkta

Nu utreder Londonpolisen hur det gick till när bilderna blev till.

Enligt uppgifter till Evening Standard misstänks två personer som tidigare tillhörde den allra innersta kretsen kring Moss och dåvarande pojkvännen Pete Doherty.

De ska ha försett Moss med drogerna för att sedan kunna filma henne med dem.

Ytterligare en person är inblandad. Han fungerade som mellanhand när dealen om bildförsäljningen förhandlades fram med Daily Mirror.

Det är också med största sannolikhet han som fått större delen av betalningen som uppskattas till motsvarande två miljoner kronor.

- De två misstänkta som var med i musikstudion är knarklangare från östra London. Jag hade aldrig sett dem i studion tidigare, säger en källa till ES.

- Om det är de två som ligger bakom det här har det säkert dragit utomlands.

Tidigare har studion där Moss tog drogerna varit hemlighållen.

Nu står det klart att det rör sig om Metropolis studio i Cheswick i västra London. Den har tidigare använts av superstjärnor som Madonna, Elton John och U2.

"Din story är fel"

En talesman för Daily Mirror sa så här när han konfronterades med ES uppgifter om att kuppen mot Moss skulle vara väl planerad.

- Din story är 100 procent fel.

Moss befinner sig för närvarande på en antidrogklinik.

Christoffer Bjäreborn