Nordkorea

Nordkoreansk toppdiplomat besöker Sverige

Av: 

TT

Choe Son Hui i Singapore i juni vid mötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.
Choe Son Hui i Singapore i juni vid mötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un.

NYHETER

En nordkoreansk toppdiplomat är på väg för att besöka Sverige, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Vad hon ska göra i Sverige, och vilka hon ska träffa är oklart.

– Jag är på väg till en internationell konferens i Sverige, säger Choe Son-Hui, högt uppsatt diplomat på Nordkoreas utrikesdepartement, enligt den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.

Choe pratade med medier på flygplatsen i Peking, Kina. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med nedrustningsfrågor och har varit djupt involverad i arbetet kring Nordkoreas relation med USA, enligt flera medier.

Uppgifterna kan ses som mot bakgrund av stigande förväntningar om ett nytt toppmöte mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Sverige är skyddsmakt åt USA i Nordkorea, och tillvaratar USA:s intressen i landet.

Trump och Kim träffades i Singapore i juni, och där var även Choe med. Ledarna skrev då under ett dokument där Nordkorea åtog sig att ”arbeta för total nedrustning på den koreanska halvön”. Men det arbetet har gått trögt.

Kim Jong-Un var nyligen i Kina och träffade Kinas president Xi Jinping. Enligt Yonhap handlade besöket om Kims nästa toppmöte med Trump. Sydkoreas president Moon Jae-In sade att Kims Kinabesök var ett tecken på att ett toppmöte med USA är nära förestående.

Var ett möte mellan Kim och Trump skulle äga rum är oklart, bland annat Vietnam och Thailand har funnits med i spekulationerna.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Nordkoreas nya robotbas avslöjad – från rymden

ÄMNEN I ARTIKELN

Nordkorea

Peking

Kim Jong-Un

Donald Trump