97-åriga prins Philip i olycka – kvinnor och bebis inblandade

avHelena Trus

Storbritanniens prins Philip, 97, var under torsdagskvällen inblandad i en trafikolycka.

Hertigen av Edinburgh fick dras ur bilen.

– Jag tittade ner och hade prinsens blod på mina händer. Allt jag kunde tänka på var, tack gode Gud att det inte var mer, säger ett ögonvittne till The Sun.

Prins Philip, make till drottning Elizabeth II, ska inte ha fått några allvarliga skador, rapporterar bland andra BBC.

Det var i närheten av kungahusets lantställe Sandringham, Norfolk, som prinsen krockade med sin Land Rover, bekräftar Buckingham Palace i ett pressmeddelande. Olyckan inträffade när den 97-årige prinsen svängde ut på en väg från en utfart. Enligt The Sun ska två kvinnor och en bebis ha varit inblandade i olyckan. Ett vittne på plats säger till den brittiska tidningen att prinsen sa till honom att han blev ”bländad av solen” i korsningen där olyckan inträffade. 

1 av 6 | Foto: BBC
Bilder från olyckan visar hur prinsens Range Rover ligger vält vid vägkanten, framrutan är krossad. Enligt den kungliga korrespondenten Nicholas Witchell berättar ögonvittnen att prinsen var vid medvetande men väldigt chockad och skakad.

Vittnet säger även att han hjälpte till att få ut prinsen ur bilen, som då ska ha sagt till räddningspersonalen:

– Mina ben, var ska jag ha mina ben?

”Prinsens blod på mina händer”

Sky News skriver att prinsen fick blåsa i en alkoholmätare, men att testet visade negativt.

Bilder från olyckan visar hur Land Rovern ligger vält vid vägkanten, framrutan är krossad.

– Ögonvittnena säger att de hjälpte prinsen ur bilen. Han var vid medvetande men väldigt chockad och skakad, säger den kungliga korrespondenten Nicholas Witchell till BBC.

Ett vittne som ska ha hjälpt prinsen ur bilen, berättar fortsatt för The Sun:

– Jag tittade ner och hade prinsens blod på mina händer. Allt jag kunde tänka på var, tack gode gud att det inte var mer, säger mannen till tidningen.

Vård på sjukhus

Polisen i Norfolk skriver i ett uttalande att de två kvinnorna fått vård på sjukhus för lindriga skador. Föraren behandlades för skärsår och passageraren behandlades för en armskada.

Prins Philip träffade en läkare efter kraschen och är på torsdagskvällen tillbaka på Sandringham, där han och drottningen ska ha vistats sedan julfirandet.

ARTIKELN HANDLAR OM