Vännen: Snart förlovar de sig

NYHETER

Efter sju år – nu är det Madde & Jonas tur att slå till

Foto: Gustav Mårtensson, Jimmy Wixtröm, Jerker Ivarsson
allvarligt värre I går motionerade prinsessan Madeleine och hennes pojkvän Jonas Bergström hovstallets hästar på öländska Alvaret. Nu väntar alla på att Madeleine och Jonas ska förlova sig. Enligt en vän till paret kommer det inte dröja länge innan de tar steget. Med sig på ridturen hade de även prins Carl Philip.

ALVARET. På Victoriadagen höll sig prinsessan Madeleine i bakgrunden.

Men på Stora alvaret tog hon och pojkvännen Jonas Bergström täten.

Efter kronprinsessans och Daniels förlovning väntar alla på Madeleine och Jonas.

Snart är det deras tur.

Foto: Gustav Mårtensson, Jimmy Wixtröm, Jerker Ivarsson
Kungligt sigill I går åkte prins Carl Philip och Jonas Bergström wakeboard. Och kanske prinsens sigill kan starta en ny trend att märka sin bräda?

Kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande är över och kungafamiljen har återgått till vardagen på Öland. Tillsammans med pojkvännen Jonas Bergström och storebror Carl Philip motionerade Madeleine hovstallets hästar i går eftermiddag.

Jonas red hela tiden bredvid eller strax bakom Madeleine. Deras gemensamma intresse för hästarna har växt med åren. Prinsessan är en skicklig ryttare och tävlade ofta i hästhoppning när hon var yngre.

–?Det är Madeleine som har fått Jonas att rida på allvar. Han är inte lika säker på hästryggen som Madeleine, tänk på att han är fotbollskille från början, säger en vän till paret.

Brukar rida omkring

Varje år, med start i juni, går hovstallets hästar på grönbete på Öland. Ölänningarna är vana vid att se Madeleine rida omkring på Alvaret, men många turister stannade förvånat upp och spanade efter den kungliga trion.

Nu väntar alla

Sedan prinsessan slutade hopptävla har hon inte varit lika intresserad av hästarna som förr. Men på Öland förvandlas hon till en inbiten hästtjej. Jonas har smittats av hennes entusiasm. De känner till varenda häst i Hovstallet, deras bostad ligger ovanför stallarna på Väpnargatan i Stockholm.

Officiellt bor de i var sin lägenhet, men är egentligen sambos. Paret har varit tillsammans i sju år och träffades genom gemensamma vänner. Efter Daniel och Victorias förlovning väntar alla på lillasysters förlovning.

Stannar några veckor

–?Det kommer inte att dröja länge innan de tar steget, berättar en vän till paret.

Kronprinsessan och Daniel lyste med sin frånvaro under dagen. Efter njur-operationen måste Daniel undvika riskfyllda situationer och ridning är inte att tänka på.

De ska stanna kvar på Öland i ett par veckor till innan det är dags att återvända till Stockholm.