Kronprinsessan Victorias bröllop

”Bort med prinsesstiteln”

Av: 

Carina Bergfeldt

NYHETER

En av fem norrmän vill frånta Märtha Louise hennes titel

Hon har redan tappat titeln ”Hennes kungliga höghet”.

Och nu vill 20 procent av norrmännen ta ifrån Märtha Louise även prinsessepitetet.

En av fem tycker inte att Märtha Louise ska vara prinsessa längre.
En av fem tycker inte att Märtha Louise ska vara prinsessa längre.

Hon har allt färre uppdrag som prinsessa.

Men som affärskvinna jobbar norska prinsessan Märtha Louise desto mer.

Änglabok

Efter att tidigare bland annat ha öppnat en änglaskola där hon erbjöd en kurs i att konversera med änglar har prinsessan nu under hösten släppt boken ”Möt din egen skyddsängel”. Boken har uppmärksammats flitigt – och kritiserats hårt – i vårt grannland. Den innehåller bland annat övningar i att komma i kontakt med sitt rätta, inre jag, och prinsessan berättar också i den om sitt första egna möte med sin skyddsängel, som inträffade när hon var i vuxen ålder.

I en intervju i norska NRK berättade hennes mamma och pappa, Drottning Sonja och Kung Harald, i går att ingen av dem läst dotterns bok.

En av fem vill ta bort titeln

Och nu verkar det som att även en del av folket har tröttnat på änglaberättelserna. Aftenposten publicerar i dag en undersökning där 20 procent, alltså en av fem norrmän, vill att Märtha Louise ska fråntas sin prinsesstitel. Hälften av de tillfrågade tycker dock fortfarande att hon kan ha kvar den. 30 procent har ingen åsikt.

– Mitt intryck är att hon bara är en prinsessa till namnet. Hon är det inte i handling. Alla viktiga och seriösa uppdrag görs av kungaparet och kronprinsparet, säger sociologen Hedvig Skonhoft Johansen till Nettavisen.

Det var 2002, i samband med bröllopet med norske författaren Ari Behn, som Märtha Louise förlorade titeln ”Hennes kungliga höghet”.

ANNONS

Kids deal - 25% rabatt på barnkläder & skor från Ellos kollektioner!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kronprinsessan Victorias bröllop

Kronprinsessan Victoria