Nyheter

I dag avgörs Majlos öde

Av: 

Erik Wiman

Foto: Foto: Privat

NYHETER

Norska polisen vill avliva amstaffhunden Majlo.

Men ägaren, svenska Monia Johansson, har kämpat sedan i februari för att få tillbaka sin älskling.

I dag avgörs ärendet i Frostating Lagmannsrett.

Monias kamp för sin älskade hund har engagerat Aftonbladets läsare. Över 6500 personer har skrivit på protestlistan mot att Majlo ska avlivas.

Monia och sambon Daniel har inte sett sin hund sedan den 23:e februari i år. Det var då polisen ringde på dörren och lämnade över ett papper om att Majlo ska omhändertas eftersom rasen är förbjuden i Norge.

Upphävde beslutet

– Det kände vi inte till när vi tog med honom hit, om vi bara får honom tillbaka kommer vi att åka direkt med honom till Daniels bror i Sverige, säger Monia.

Polisen tog med sig Majlo till en kennel på hemlig ort. Sedan dess har paret inte fått ett enda livstecken från sin hund.

– Vi får inte veta var han är, eftersom de tror att vi kommer att åka dit och stjäla honom, berättar Monia.

Ett hopp tändes i somras när tingsrätten upphävde polisens beslut om att Majlo måste avlivas.

Paret trodde att de äntligen skulle få återse sin hund, men polisen vägrade att släppa honom. Istället överklagade myndigheten tingsrättens beslut och i dag prövas saken på nytt i den högre instansen i Norge, Lagmansretten.

”Snäll och go”

– Jag är så nervös i dag, men vi försöker att tänka positivt.

Det kommer att ta ytterligare en till två veckor innan domen förkunnas. Under tiden fortsätter Monia att drömma om sin älskade hund.

– Han är så snäll och go. Det är en hund med stort hjärta och om jag får träffa honom igen vore det den bästa julklappen jag kan få.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu är det rea hos Cervera: 20-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert: