Nyheter

Svenskar vill ta över Volvo

Av: 

Johan Arkert

NYHETER

En grupp svenska investerare nämns nu som potentiella köpare av Volvo.

Det meddelade Ford efter ett möte i London, rapporterar Financial Times.

Ford har nu påbörjat arbetet med att få igång en budgivning för försäljningen av Volvo personvagnar.

Enligt personer som är insatta i förhandlingarna ska åtminstone tre kinesiska bilföretag vara intresserade av Volvo, uppger Financial Times.

Dessutom uppger tidningen att samtal har inletts med en svensk grupp investerare som oroar sig för att viktig kompetens ska försvinna från Sverige om tillverkningen av Volvo flyttas till Kina.

Ford har beslutat att inte kommentera sina ansträngningar för att sälja Volvo. Men medger att försäljning är ett av de alternativ som undersöker.

Har skrivit tystnadsavtal

Ford har låtit de potentiella köparna skriva under tystnadsavtal. Trots det finns det uppgifter om intresse från flera kinesiska storföretag.

Den kinesiska biltillverkaren Geely förbereder, enligt en person med insyn i företaget, ett bud trots att företagets ordförande Li Shufu så sent som för en vecka sedan förnekade ett intresse i Volvo.

Även de två konkurrerande biltillverkarna Dongfeng och Chang’an som producerar Volvos bilar i Kina har visat intresse för märket, men det är ännu oklart om några bud är aktuella, skriver Financial Times.

Vare sig Chang’an eller Dongfeng har kommenterat sitt intresse.

ANNONS

Slipp myggen i sommar! Hos MEDS hittar du mygg- och fästingmedel till låga priser för hela familjen.

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert: