Trump om Oprah: Hoppas hon kandiderar

1 av 3
NYHETER

Spekulationerna kring om tv-stjärnan Oprah Winfrey skulle kandidera till USA:s president 2020 var årets inledningsvis största snackis.

Men trots att Oprah själv dementerat uppgifterna har nuvarande president Donald Trump förhoppningar om att hon ska ställa upp.

”Hoppas Oprah kandiderar så att hon kan bli avslöjad och besegrad precis som alla andra” twittrade Trump sent på söndagskvällen.

Det var efter det uppmärksammade brandtalet på Golden Globe-galan, som tv-stjärnan Oprah Winfrey, 63, lyftes fram som en potentiell presidentkandidat i det amerikanska valet 2020.

Under talet hyllade Winfrey kvinnorna som vågat stå upp i uppropet #metoo, och lyfte frågor som mångkultur och jämställdhet, vilket fick många att tro att stjärnan själv skulle ställa upp i presidentvalet.

– Jag vill att alla flickor som ser detta ska veta att en ny dag väntar, avslutade Winfrey sitt tacktal, vilket gjorde att hashtags som #Oprah2020 och #OprahForPresident började trenda på sociala medier.

”Bli avslöjad och besegrad precis som alla andra”

Men i en intervju med InStyle kort därefter dementerade tv-stjärnan själv uppgifterna med att säga att uppgiften inte intresserade henne.

– Jag har alltid trott på mig själv och varit trygg i mig själv och vetat vad jag kan göra och inte kan göra. Så det är inget som intresserar mig. Det ligger inte i mitt DNA, sa hon till tidningen om de påstådda uppgifterna.

Men trots att tv-stjärnan inte verkar ha några presidentambitioner verkar den nuvarande presidenten Donald Trump inte ha avfärdat henne som en möjlig motståndare och slår nu med full kraft tillbaka på Twitter:

”Just tittat på en mycket osäker Oprah Winfrey, som jag tidigare kände mycket väl, intervjua en panel med människor på 60 Minutes. Frågorna var partiska och vinklade, och fakta var inkorrekt. Jag hoppas att Oprah kandiderar så att hon kan bli avslöjad och besegrad precis som alla andra” twittrade Trump sent på söndagskvällen.

Amerikanerna fortfarande delade

I paneldiskussionen, som var en upprepning från ett experiment från förra höstens val, deltog totalt 14 personer – sju som röstade för Trump och sju emot – från staden Grand Rapids i delstaten Michigan.

”Ett år in i Trumps presidentskap är amerikanerna fortfarande delade, ofta ovilliga att lyssna på vad den andra sidan har att säga, inledde Winfrey programmet som är tänkt att låta båda sidorna mötas och diskutera frågor som politik, värderingar och presidenten.

Trump har tidigare sagt att han inte tror att Oprah kommer att ställa upp i presidentvalet men att han skulle ”slå henne” om hon gjorde det.

I skrivande stund har Winfrey officiellt inte besvarat Twitter-kritiken.

Så tycker folket om Trumps twittrande 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM