Camillas föräldrar berättar om sorgen

NYHETER

Familjen på Isle of Wight för att identifiera mördade flickan

Nu berättar föräldrarna om sorgen efter sin dotter som brutalt ströps till döds under sin språkresa på Isle of Wight.

15-åriga Camilla Petersen från Holbaek älskade att teckna och drömde om ett liv som arkeolog eller biolog.

Foto: Camilla Petersen från Holbæk på Själland blev 15 år.

Hennes familj har just tvingas göra den värsta resa man kan tänka sig. Camilla Petersens mamma, styvpappa och hennes tre systrar är tillsammans med en dansk psykolog på Isle of Wight för att identifiera henne.

Mamman besöker fyndplatsen

Camilla Petersens mamma har även bett polisen att få se platsen där hennes dotter hittades. Familjen berättar i dag i ett uttalande om sorgen efter sin döda dotter:

”Vi kommer sakna vår älskade Camilla något fruktansvärt. Hon var en glad och livlig flicka som älskade musik och djur.”

Hon älskade katten

Särskilt älskade Camilla Petersen familjens katt Victoria. Hennes stora passion var att rita och familjen berättar att hon var duktig. Som alla 15-åringar drömde hon om framtiden och hoppades bli arkeolog eller biolog.

Camilla Petersen hittades död i tisdags, efter att hon själv lämnat shoppingturen med sina kamrater för att få en stund för sig själv. I skogspartiet Brading Down på Isle of Wight - ett av de klassiska resemålen för skandinaviska ungdomar – mötte hon sin mördare.

Hittad av svensk ledare

Camilla Petersens nakna kropp hittades av en svensk ledare och teorin var till en början att gärningsmannen våldfört sig på henne. Enligt Alan Betts, som leder förundersökningen, finns det dock inget som tyder på detta.

Dagen efter mordet grep polisen en 52-årig man misstänkt för dådet. Mannen är från Gosport på det engelska fastlandet och beskrivs av grannarna som en enstöring.

SPRÅKRESEMORDET

Mattias Lundell