Kvinna förgiftad av träsprit i turistparadis

NYHETER

En brittisk kvinna på semester i Turkiet beställde en drink i hotellets bar. Hon drack drinken, började må dåligt och föll sedan i koma för att aldrig vakna upp igen.

Nu befarar kvinnans far att drinken kan ha innehållit träsprit.

Hella Nicholl, 30 år, från Birmingham, var på semester i staden Kusadasi på den turkiska västkusten tillsammans med sin partner Colin Jaggers.

Den 16 juni beställde hon en drink i hotellets bar. När Hella Nicholl druckit drinken började hon må illa. Hon kördes till sjukhuset i Kusadasi och två dagar senare flyttades hon till det större sjukhuset i semesterorten Izmir.

Vaknade aldrig ur koman

Men läkarnas behandlingar hjälpte inte, Nicholl vaknade aldrig upp ur koman utan avled den 30 juni.

Kvinnans far, John Nicholl, säger till AP att obduktionen visat att hans dotters blod innehöll spår av träsprit.

- Jag har skrivit till myndigheterna i Turkiet, den turkiska ambassaden och utrikesdepartementet för att försäkra mig om att det här undersöks, säger han till AP.

- Jag kan inte förklara hur det här fått mig att må. Man förväntar sig inte att skicka sin dotter på semester och sen aldrig se henne igen, säger han.

En representant för utrikesdepartementet har sagt att Nicholls död utreds av polisens kriminaltekniker och att en allmän åklagare i Izmir tagit sig an fallet.

Alkoholförgiftning

En anonym person på åklagarmyndigheten har sagt att Nicholl kan ha dött av alkoholförgiftning eftersom drinken innehöll något som skulle likna Malibu. Hennes tillstånd ska ha försämrats eftersom läkarna i Kusadasi gett henne medicin som var oförenlig med alkohol.

Den turkiska semesterorten Kusadasi, där Nicholl och Jaggers befann sig, ligger omkring 5 mil från turistorten Izmir och ännu närmare den grekiska ön Samos.

Frida Johansson