Två döda i israelisk räd mot Gaza

NYHETER

Fortsatt oro efter helgens explosioner och dödsskjutningar

GAZA

Två palestinier sköts ihjäl vid ett stort israeliskt angrepp på de norra delarna av staden Gaza tidigt på måndagsmorgonen. En av de döda var en palestinsk säkerhetsvakt.

Fyra människor skadades också när omkring 40 israeliska stridsvagnar och två schaktmaskiner, understödda av helikoptrar, under kraftig eldgivning trängde in i byn Beit Lahia nära staden, uppgav palestinska säkerhetskällor.

Dessförinnan hade flera schaktmaskiner förstört drygt 20 tunnland åkermark som tillhörde byn.

Samtidigt gav sig två stridsvagnar in i flyktinglägret Jabaliya norr om staden Gaza. Israelerna avfyrade flera granater i lägret. Enligt säkerhetskällorna dödades ingen av granaterna.

Inne i staden Gaza tvingades alla ut ur ett femvåningshus som ägdes av en Hamasmedlem. Soldaterna placerade ut sprängladdningar kring huset och sprängde det.

Enligt DPA kom stridsvagnarna i måndagsmorgonens räd från de israeliska bosättningar i närheten.

Soldater med megafoner beordrade utegångsförbud medan andra sköt med maskingevär i alla riktningar.

Vittnen uppgav att minst 1 000 beväpnade palestinier samlats på en av de stora gatorna i Gaza i väntan på de israeliska stridsvagnarna.

Den israeliska attacken mot staden Gaza kom sedan fyra israeliska soldater på lördagen dödats då de med sin stridsvagn körde på en mina.

På söndagen dödades nio människor i de palestinska områdena. Sex Hamasmedlemmar dog i en explosion i staden Gaza och tre andra palestinier sköts ihjäl av israeliska soldater i Nablus på Västbanken.

TT-AFP