Tolv anhållna för mord på femåring

NYHETER

Minst tre barn utnyttjades sexuellt såldes på ölkafé i Tyskland

Foto: Polisen söker fortfarande efter femåringens kropp. Trots att marken har fryst har ett stort område i en grustäkt sökts igenom.

Pascal, 5, rövades bort av pedofiler.

Innan de mördade pojken sålde de Pascals och andra barns kroppar på ett tyskt ölkafé

Tolv män och kvinnor som gripits för mordet – och i dag erkände några av dem.

Foto: Femårige Pascal försvann 30 september 2001.

För ett och ett halvt år sedan försvann den då femårige Pascal spårlöst. Han sågs sista gången utanför sina föräldrars hus och fallet engagerade Tyskland.

Polisen sökte efter femåringen I Tyskland och Frankrike och först i dag kan man bekräfta den fruktansvärda sanningen.

Kidnapparna fanns i själva verket bara 100 meter från Pascals hem i tyska Saarbrücken. Där – i ett ölkafé – höll en grupp på 14 kvinnor och män minst tre barn fångna i en lokal i anslutning till baren. Förutom Pascal utnyttjades hans sjuårige kamrat och en liten flicka av gruppen och deras kunder

– Det har några av de 14 gripna personerna erkänt, säger förundersökningsledaren Peter Steffens.

Åtta män och fyra kvinnor åtalas

Åklagaren Raymund Weyand säger att han kommer att åtala åtta män och fyra kvinnor för mordet. De övriga två männen misstänks för sexuellt utnyttjande av minderårig.

Den kvinnliga innehavaren av kaféet framstår som en av de drivande personerna i gruppen. Lokal-tv rapporterar att hon – liksom flera av kvinnorna – arbetat som prostituerad. Källor inom åklagarämbetet uppger dessutom för tyska Bild att hon ska ha arbetet för kommunen och tagit hand om ett av barnen. Därför åtalas också en kvinnlig kommunanställd för medhjälp till vållande av kroppsskada.

Spelade in filmer

Barnen ska ha sålts till pedofiler under en lång tid. Pedofilerna spelade dessutom in filmer och fotograferade övergreppen.

Enligt tyska Spiegel har pedofilerna berättat att Pascal mördades samma dag som han försvann. Polisen vill inte säga hur eller varför, men medger att man fruktar att ytterligare barn har utsatts för övergreppen i det numera stängda ölkafét.

Polisen kom, enligt tyska Bild, gruppen på spåren via ett annat fall av sexhandel med barn. Och sedan slutet av förra året har man varit säkra på att någon eller några i pojkens närhet haft varit inblandad i det som hände på ölkafét.

Polisen söker fortfarande efter femåringens kropp. Trots att marken har fryst har ett stort område – i en grustäkt utanför staden – sökts igenom. Hundar letar fortfarande och polisen har borrat stora hål i marken.

Mattias Lundell